Workshops rap en songwriting

Naast dat ik mijn eigen muziek maak geeft ik ook workshops songwriting en rap-schrijven. Ik geef les aan Codarts conservatorium studenten in Rotterdam en aan jongeren op scholen.

Workshop rap schrijven

Hoe schrijf je een (rap)tekst? Wat heb jij te zeggen? Hoe kun je wat je denkt, vindt en voelt verwerken tot een tekst? Tijdens de workshop gaan we naar aanleiding van opdrachten onze eigen teksten schrijven. Hier maken we muziek bij. Soms met elektronica, soms met alleen een piano.

Ik begon zelf jaren geleden met een computer, een paar drumsamples en een synthesizer mijn eigen beats te maken. Mijn teksten gaan over het leven, over wat ik meemaak en wat ik om mij heen zie. Dit combineer ik tot mijn muziek. Vanuit het idee dat iedereen verhalen heeft te vertellen gaan we schrijven, zingen, rappen en componeren in de lessen.

De workshop begint met een gesprek en een korte theorieles over genres zoals hiphop, spoken word en singer-songwriter nummers. Ook komt theorie aan bod hoe je een lied schrijft. Welke structuren bestaan er? Wat is een rijmschema? Hoe zorg je dat de luisteraar met me jouw tekst kan meeleven? Nadat we samen hebben gepraat en gefilosofeerd gaan we schrijven. Aan het einde van de workshop hebben we een klassikaal nummer geschreven. Of iedereen een eigen nummer.

 

Voor meer informatie, email naar dit adres!

Foto background ©MaartjeStrijbis

Zangles

Eva geeft zangles via de Amsterdam Vocal Company, klik op de naam voor meer informatie. 

Langere workshops op scholen

Eva doceert ook langere workshops poetry slam en raptekst schrijven als naschoolse activiteit op basisscholen in Amsterdam.  

RapWorkshopEvavanManen

©MaartjeStrijbis